Iubirea de sine

Iubirea este cea mai puternica forță existenta!

Cu iubire poți ajunge oriunde!

Cel mai important este sa te iubești pe tine însuți, pentru ca nu poți oferi altora iubire dacă tu nu ai iubire pentru tine.

Simplu: Poți sa ii dai un mar unui copil dacă tu nu ai un mar? Ei și uite asa se naște intrebarea:

– Cum facem sa ne iubim noi pe noi?

Îți iubești copilul? (sau mama, sora, fratele) Cum ii arati iubirea? Îl hrănești, îl speli, îl înveți, te joci cu el, adica îți petreci timp cu el. Dai din timpul tău și ii areti afecțiune prin simple fapte facute zilnic! Atunci crezi ca ar fi normal sa faci la fel și pentru tine?

Timpul e cel mai prețios lucru pe care îl putem oferi cuiva, inclusiv noua. Timpul asa cum îl știm noi e limitat. Adică ziua are 24 de ore chiar dacă tu ai avea nevoie de 25 de ore ca să reușești sa faci tot ce ți-ai propus ( și da dusul zilnic nu ai cum sa îl tai de pe lista…. E chiar necesar). Timpul e limitat dar în același timp tu ești cel care hotărăște ce este prioritar și ce merita timp din partea ta și unde este necesar sa spui nu.

Asa ca, eu, știu ca pentru a ma iubi îmi ofer în primul rand timp, timp pentru a ma ocupa de mine

  • îmi ofer timp ca să mănânc sanatos (în loc de doua mușcături luate pe fuga) pentru ca îmi iubesc corpul și ii mulțumesc ca ma găzduiește.
  • îmi ofer timp pentru igiena și pentru a ma aranja. Pentru ca știu ca dacă ma simt bine în pielea mea și îmi place cum sta acea rochie pe mine, încrederea de sine creste și asta vor observa și cei din jur.
  • îmi ofer timp pentru a învață ceva nou, pentru a face un curs nou o școală sau orice ce ma ajuta sa cresc și sa îmi ating obiectivele.
  • îmi ofer timp sa ma relaxez pentru ca o plimbare în natura, o poveste cu prietenele la cafea sau faptul ca citesc o carte ma umple de energie și dau un randament mult mai bun după astfel de activități.
  • îmi ofer timp sa ma cunosc pe mine asa cum sunt. Sa îmi cunosc părțile bune și în același timp umbrele mele…. Cu toți avem și părți mai puțin bune, și atunci când învățăm sa creăm un echilibru între bun și rău să acceptam partea întunecată a noastră atunci putem vorbi ca suntem pe drumul cel bun spre a ne iubi și a ne accepta exact asa cum suntem.

Știu ca atunci când eu ma iubesc și ma simt bine cu mine, familia și cei din jurul meu vor fi la fel, iubiți și binedispusi. Iubirea mea se reflecta atât în mine cât și în ceilalți.

Primul pas către tine este sa te iubești și fi fără sa uiti: Bucurate de timpul petrecut cu tine insuti.

Iubirea schimba tot!

Tu te iubești? Cum? Sunt curioasa ce metode de a va arata iubirea ați găsit…